La recepta del 15

“La Recepta del 15″ és una nova secció que hem decidit engegar la Sandra i el Xavier de “Els fogons de la Bordeta” i jo.
Cada dia 15 de cada mes penjarem a la vegada, als respectius blocs, una recepta a partir d’un ingredient o plat que serveixi de base, de manera que pugem replantejar-nos-el cadascú a la seva manera.
La intenció és sorprendre’ns mes a mes amb les diferents interpretacions que puguem fer de cada ingredient triat com a punt de partida.
Per suposat, tothom qui vulgui està convidat a afegir-se a l’experiment. No hi ha cap obligació ni cap norma a seguir, simplement, ganes de passar-s’ho bé.
A més, també anirem guardant totes les receptes perquè les tingueu a mà i pugueu veure què han fet els altres participants. Esperem que es converteixi en un gran llibre de receptes!

Petons i… Animeu-vos!

Gener: el calamar 
 
●  Calamars farcits de verdures |  Judith, de “El món de Juju”
●  Calamars cruixents amb salsa de tomàquet picant |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
●  Calamars farcits d’espinacs sobre fetuccini de tinta i pesto d’all i julivert |  Albota i Jordi, de “El taller de cuina”
●  Calamars amb romesco |  Glòria i Josep, de “El cafè de nit”
●  Calamars farcits a l’eivissenca |  Marina, de “Xocolata Desfeta”
●  Calamars blanc i negre a la romana |  Sandra i Xavi, de “Els fogons de la Bordeta”
Febrer: la pizza 
Calzone de botifarra i bolets |  Helena, d’”Acabat de fer”
Pizza amb formatge de cabra, moresc i pebrots de Padrón |  Neus, de “Cocinando con Neus”
PizzaCat |  Mercè, de “Destapant Cassoles”
Pizza als quatre formatges |  Glòria i Josep, d’”El cafè de nit”
Pizza de verdures i tonyina |  Núria, de “Pa amb oli i xocolata”
Mini calzones dolces |  Gemma, de “La cuina de casa”
Pizza rústica de tremponet |  Albota i Jordi, d’”El taller de cuina”
Focaccia calçotada |  Bet, de “Betflorensa” al Club de cuines
Tastets de pizza |  Judith, d’”El món de Juju”
Pizzes d’alberginia-ricotta, i de sobrasada-brie |  Ingrid, de “My Lovely Food”
Pizza de quinoa d’alls tendres i gorgonzola |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
Pizza: l’autèntica massa italiana |  Salomé, de “Bloc de recetas”
Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps |  Sandra i Xavi, d’”Els fogons de la Bordeta”
Pizza amb ous de guatlla: Teresa, de “Com a casa, res!”
Mini Calzone Piruleta: Alba, de “Le fabuleux destin du chocolat”
Pizza de carn de canelons, formatges i rúcula: Miquel, de “Les receptes del Miquel”.
Pizza amb mozzarella: Gemma, de “Fogons”
Pizza a l’uovo: Paula i Xisco, de “Bon Tiberi”
Pizza amb llevat natural |  Eva, de “Ma Petite Boulangerie”
Pizza blanca amb espinacs i salsitxa |  Mamà Pichón, de “Cocina para pichones”
Pizza de bacallà |  J. Antonio, de “Con pan y postre”
Pizza de vedella marinada i formatge |  Núria, de “Petita Cuina”
Pizza de salmó i ous de guatlla |  Carmina, de “carminafm” al Club de cuines
Març: crema catalana
Pinya catalana |  Mar, de “El que no mata, engreixa”
Crema catalana |  Sión, de “Fem un mos”
Cassoleta de crema cremada |  Glòria i Josep, d’”El cafè de nit”
Escuma de crema catalana |  Cristina, de “CriJoArMaEl”
Crema catalana |  Mariàngels, de “Visc a la Cuina”
Crema de Sant Josep i pomes al vapor |  Núria, de “Pa amb oli i xocolata”
Crema catalana |  Miquel, de “Les receptes del Miquel”
Biscuits de crema de Sant Josep |  Narcís, de “La Lionesa”
Crema perfumada amb anís estrellat i taronja |  Teresa, de “Com a casa, res!”
cremacatalana v2.0 |  Martí, d’”Apunts de cuina”
Crema catalana a la taronja, amb mel i mató |  Bet, de “Betflorensa” al Club de cuines
Mil fulls de crema |  Cori i Mercè, de “Cotó de sucre”
Una crema catalana diferent |  Albota i Jordi, d’”El taller de cuina”
Ensaïmades dels Països Catalans |  Alícia, Àlvar i Aina, d’”El pa dels Ferrer”
Mousse de crema catalana sobre brownie |  Anniki, de “Gastroadikta”
Crema catalana |  Laura, de “Cocina Homemade”
Carlota de licor de Crema Catalana |  Laura, de “La Cuina de l’Eri”
Crema catalana |  MaryLou, de “Pa amb Tomaquet”
Escuma de crema catalana amb tulipes de pasta fil·lo |  Gemma, de “La cuina de casa”
Barqueta mousse de crema catalana |  Belén, de “A la cuina, amb un parell d’ous”
Crema catalana amb perfum de llima i broqueta vermella |  Judith, d’”El món de Juju”
Crema catalana |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
Crema catalana |  Susanna, de “En Roc a la cuina”
Crema catalana |  Ingrid, de “My Lovely Food”
Crema catalana amb poma |  Anna, d’”El meu blog de cuina”
Mos de crema catalana especiada sobre teula de taronja |  Sònia, de”L’Exquisit”
Mousse de Crema Catalana Sobre Base Cruixent |  Elisabet Figueras, d’”Elisabet Figueras – Saborejant la vida”
Crema catalana de xocolata |  Alba, de “Le fabuleux destin du chocolat”
Crema catalana |  Neus, de “Cocinando con Neus”
Crema catalana de soja al microones |  Zeditas, de “ReZeditas”
Pastissets de crema catalana |  Paula i Xisco, de “Bon Tiberi”
Crema catalana |  Elisabet, de “Tots a la cuina!”
Crema catalana | Carme, d’”All i julivert”
Crema a la nostra manera | Jordi i Elba, de ”Com Gat i Gos”
Crema catalana tradicional | Sara, de ”Cocina para emancipados”
Crema catalana de la iaia | Isabel, de ”La Cuina de la Isabel”
Crema de Sant Josep |  Mercè, de “Destapant Cassoles”
Crema catalana amb taronja i gelatina de taronja |  nyanyels, de “A daily sweet”
Variacions de crema (catalana) especiada |  Susanna i Josep Àngel, d’”Olleta de verdures”
Crema catalana |  Laia, de “Make it sweet”
Escuma de crema catalana “en flames” |  Maduixa, de “Salseando en la cocina”
Crema catalana |  Cristina, de “Bufet de postres”
Crema catalana |  Ana, de “Lovefood”
Crema de St Josep |  Joan i Àngels, de “La Cuina d’Àngels”
Crema catalana |  de “La Mambalina”
Crema catalana tradicional |  Emma de “La Cuina de l’Àvia”
Escuma de crema catalana amb mini-melindros |  Sandra i Xavi, d’”Els fogons de la Bordeta”
Gelat de crema catalana amb cobertura de caramel |  Marina, de “Xocolata Desfeta”
Abril: faves
 ● Faves a la marroquina |  Mandarina, de “Cuina del Marroc”
Gotets de flam de faves amb aire de menta |  Alfons, de “les Receptes de StHilari”
Faves arrebossades |  Sílvia, de “Cuinar és senzill”
Paella de faves i carxofes |  Gemma i Eloy de “Ay q rico! q rico!!”
Cullera de faves i poma | Carme, d’”All i julivert”
Faves a la catalana |  Isabel, de ”La Cuina de la Isabel”
Amanida de faves |  Teresa, de “Com a casa, res!”
Bruschetta de Faves amb Oli de Menta i Llimona i Cacioricotta |  Elisabet Figueras, d’”Elisabet Figueras – Saborejant la vida”
Faves a la catalana |  Miquel, de “Les receptes del Miquel”
Timbal de favetes amb gambes i cloïsses |  Glòria i Josep, d’”El cafè de nit”
Niu de favetes amb foie |  Judith, d’”El món de Juju”
Faves ofegades |  Mª José, de “Dit i fet”
Cua de rap amb menta picant, favetes, pastanagues i poma |  Belén, d’“A la cuina, amb un parell d’ous”
Favetes amb oli de tomàquet i pernil |  Bet, de “Betflorensa” al Club de cuines
Amanida de faves i formatge de cabra amb salsa pesto |  Laura, de “Coure coulants”
Cassoleta de faves a la catalana amb cruixent de cansalada |  Roger, de “Lo forner de Ponent”
Focaccia de faves, cansalada i menta fresca |  Alícia, Àlvar i Aina, d’”El pa dels Ferrer”
Faves amb patates fregides i ou ferrat |  Eri, de “La Cuina de l’Eri”
Amanida de faves i maduixots amb vinagreta de mel |  Ingrid, de “My Lovely Food”
Faves amb calçots |  Jordi, de “Tot és bo el que l’olla cou”
● Timbal de favetes baby amb llagostins i oli de menta |  Alba, de “Le fabuleux destin du chocolat”
Amanida fresca de faves i pèsols |  Helena, d’”Acabat de fer”
Michirones |  MaryLou, de “Pa amb Tomaquet”
Cistellets de mini-favetes amb pesto de menta |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
Vol au vent de faves a la catalana i flam de faves al vapor |  Núria, de “Pa amb oli i xocolata”
Habitas a la huerta con ibérico y menta |  Silvia, de “Chez Silvia”
● Remenat de favetes, alls tendres i cansalada fumada |  Gemma, de ”Fogons de la cuina a taula”
Amanida de faves i vellut de maduixots |  Albota i Jordi, d’”El taller de cuina”
Faves fregides salades caramel·litzades amb mel |  Gemma, de “La cuina de casa”
Amanida de faves |  Sión, de “Fem un mos”
Faves tendres en les seves beines ofegades |  Anna, de “Canela en rama”
Faves i pèsols |  Anniki, de “Gastroadikta”
Amanida de favetes tendres i kumato amb arròs basmati |  Esther, de “Como siempre madreando”
Cassola de porc i faves (o una tarda de dissabte) |  Susanna i Josep Àngel, d’”Olleta de verdures”
Faves i pèsols |  Anna, d’”El meu blog de cuina”
Faves a lo gitano |  Xesco i Dani, de “Gastromimix”
Faves a la catalana |  Quima, de “Les meves receptes”
Faves amb espàrrecs verds i allioli de menta |  Mercè, de “Destapant Cassoles”
Àspic de faves |  Nani, de “Nani Nolles a Receptes.cat”
Cassoletes primavera |  Donibaneko, de “Buscando Umami”
Faves ofegades amb ou |  nyanyels, de “A daily sweet”
Faves a la catalana |  Mar, de “El que no mata, engreixa”
Favetes baby amb pisto |  Nieves, de “Cocina con Nieves”
Fava parada |  Paula i Xisco, de “Bon Tiberi”
Favetes saltejades amb pernil |  Cristina, de “CriJoArMaEl”
Faves tendres gratinades |  Seelenschmerz, de “Gescmack!”
Favetes amb bisbe negre i ratafia | Jordi i Elba, de ”Com Gat i Gos”
Amanida de tonyina fumada i favetes |  Zeditas, de “ReZeditas”
Guisat de favetes amb llonganisses |  Victoria, de “Hoy cocina Vivi”
Faves en tempura |  Susanna, de “En Roc a la cuina”
Amanida de favetes i bacallà | Roser, de “Trifàsic de Baileys”
Faves saltejades amb pernil ibèric |  Josep Mª, de “Què mengem avui?”
Faves amb maduixots del Maresme | Toni, de “Cabrils Gastronòmic”
● Crema de faves especiada amb encenalls de sobrassada amb mel |  Marina, de “Xocolata Desfeta”
Risotto de faves tendres |  Sandra i Xavi, d’”Els fogons de la Bordeta”

Maig: maduixes

Temps de maduixes (Gaspatxo de maduixes – Tataki de tonyina amb reducció de maduixes – Postre de maduixes amb iogurt) |  Marta, de “Magnolia a la cuina”
Maduixes amb suc de taronja |  Susanna i Juan Pedro, de “Cal Soparet”
● Maduixes amb nata | Susanna, de “En Roc a la Cuina”
Pastís de maduixots i kiwi |  Carmina, de “Carminafm” al Club de cuines
Panaché de Ramadà amb maduixes |  Mandarina, de “Cuina del Marroc”
Filets de porc (llaminera) amb flors maduixa |  Josep, de “Menja de bacallà”
Semifred de maduixes |  Gemma, de “Caprofiti”
Maduixes amb aire |  Marta, de “Pa de nous”
Pastís de iogurt amb maduixes |  Emma, de “La Cuina de l’Àvia”
Delicadesa de maduixes i llonganissa |  Sión, de “Fem un mos”
Panacota de maduixes sobre brownie de xocolata |  Cristina, de “CriJoArMaEl”
● Pastís de maduixes i crema de coco |  Judith, d’”El món de Juju”
Semifred de maduixes i mascarpone a l’estil Tiramisú |  Nee*, de “Le petit chat rose”
Sabayon de maduixes gratinades |  Laura, de “Coure coulants”
Sopa de maduixes amb estrelleta 3 xocolates |  Bet, de “Betflorensa” al Club de cuines
● Shortcake japonès |  Miquel, de “Les receptes del Miquel”
Pastís de formatge amb culis de maduixa |  Quima, de “Quima, les meves receptes”
● Cheesecake de maduixes i xocolata |  Joaquina, de “La cocina de los inventos”
Xarop de maduixa |  Anna Hallado, de “Canela en rama”
Flam de maduixa |  Manduca, de “De la Habana ha venido un barco cargado de…”
Farro amb espàrrecs verds i maduixes |  Laura, de “I avui què cuino?”
Maduixes amb antxoas by Arzak | Mª José, de “Las Receptas de MJ”
● Llet de maduixa |  Sílvia, de “[des]enfocada”
● Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema catalana |  Gemma, de “La cuina de casa”
Sandwich de formatge amb melmelada de maduixes al moscatell |  Eri, de “La Cuina de l’Eri”
● Daikiri de maduixes |  Roser, de “Trifàsic de Baileys”
Bombons de maduixa |  Helena, d’”Acabat de fer”
Pastes nòrdiques amb maduixa |  Nani, de “Nani Nolles a Receptes.cat”
● Creps de maduixes amb xocolata |  MaryLou, de “Pa amb Tomaquet”
Mousse de maduixes al limoncello |  L&C, de “Chocolate, Aceite y Sal”
Caipirinha de maduixa |  Susanna i Josep Àngel, d’”Olleta de verdures”
● Pastís de trufa de maduixes |  Sílvia, de “De l’hort a l’olla”
Filloa farcida |  Mar, de “El que no mata, engreixa”
Ram de maduixes i xocolata |  Zeditas, de “ReZeditas”
Gaspatxo de Maduixes amb encenalls de Parmesà i Nabius |  Gemma, de “Taronja i llimoner”
Pastís maduixots + xocolata blanca i formatge |  Esther, de “Como siempre madreando”
Éclairs de maduixa |  nyanyels, de “A daily sweet”
Copa de maduixes engelatinades |  Glòria i Josep, d’”El cafè de nit”
Mos de crema i maduixa |  Sònia, de”L’Exquisit”
● Beignets de maduixa |  Alba, de “Le fabuleux destin du chocolat”
● Galetes integrals amb melmelada de maduixots |  Núria, de “Pa amb oli i xocolata”
Braç de la Fabiola |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
Gelat de maduixa |  Ingrid, de “My Lovely Food”
Gelat de maduixes |  Laia, de “Make it sweet”
● Crema amb te matcha i maduixes |  Frédérique Chiron, de “La vie à Can Catrina”
Mousse de maduixes 4 textures |  Mercè, de “Destapant Cassoles”
Pastissets de maduixa i mascarpone |  Laura, de “Cocina Homemade”
Pastís de formatge i maduixa | Carme, d’”All i julivert”
● Smoothie de maduixa, taronja, plàtan i mel | Sara, de ”Cocina para emancipados”
Tiramisú de maduixes |  Cristina, de “Bufet de postres”
● Reducció de balsàmic de Mòdena i maduixes |  Maduixa, de “Salseando en la cocina”
● Melmelada de cireres i maduixes |  Valerie, de “Bon à croquer”
Strawberry cheesecake cupcakes  |  Irene, de “Hands in dough”
Gotets salats de maduixes |  Donibaneko, de “Buscando Umami”
Gelat amb caramel de maduixes al pebre |  Isabel, de ”La Cuina de la Isabel”
Gall dindi amb maduixes i cebetes |  Victoria, de “Hoy cocina Vivi”
Gelat de maduixes i xocolata blanca |  Ana, de “Experimento en la cocina”
Gelat de iogurt amb maduixa i plàtan |  Seelenschmerz, de “Gescmack!”
Bombons de maduixa |  Dolça, de “No tot són postres… a la cuina”
Bacallà amb maduixa |  Albota i Jordi, d’”El taller de cuina”
● Gelat de maduixes |  Paula i Xisco, de “Bon Tiberi”
Maduixots gratinats amb crema de vainilla |  Belén, d’“A la cuina, amb un parell d’ous”
Púding d’encenalls torrats |  Teresa, de “Com a casa, res!”
Maduixes per esmorzar (Muffins de maduixa – Mantega de maduixa) |  Marina, de “Xocolata Desfeta”
Maduixes en tapa (Salmorejo de maduixes – Mini-hamburgueses de salmó amb quètxup de maduixa – Caipiroska de maduixa congelada) |  Sandra i Xavi, d’”Els fogons de la Bordeta”

Juny: Amanides

Amanida d’estiu de patata |  Susanna i Juan Pedro, de “Cal Soparet”
Amanida de mató |  Mercè, de “Destapant Cassoles”
● Amanida tèbia de ruca i emperador |  de “Delicias desde Barcelona a Buenos Aires”
● Amanida de tonyina i formatge de cabra |  Laura, de “Un laboratorio en mi cocina”
Amanida de maduixes |  Àngel, de “La Cuina de l’Àngel”
Amanida Roma |  Glòria i Josep, d’”El cafè de nit”
Amanida amb llit de cogombres |  Josep, de “Menja de bacallà”
Amanida de llegum |  Núria, de “Pa amb oli i xocolata”
Amanida coleslaw |  Teresa, de “Com a casa, res!”
Amanida de tomata i moixama (i caramel de taronja…) |  Susanna i Josep Àngel, d’”Olleta de verdures”
Amanida de quinoa |  Sònia, de “Encontrar la felicidad en los pequeños detalles”
Amanida amb meló i llagostins |  Joaquina, de “La cocina de los inventos”
Amanida de l’hort i del mar amb vinagreta de mostassa |  Miquel, de “Les receptes del Miquel”
Amanida de maduixes amb vinagreta d’alfàbrega |  Belén, d’“A la cuina, amb un parell d’ous”
Amanida de ruca, préssec, mozzarella i pernil |  Ingrid, de “My Lovely Food”
● Corona d’arròs de Jamie Oliver |  L&C, de “Chocolate, Aceite y Sal”
Amanida estiuenca |  Francesc, de “A la taula i al llit…”
Amanida Caprici i homenatge al cogombre |  Isabel, de ”La Cuina de la Isabel”
L’amanida més personal |  Montse, de “A bell bulto”
Xató |  Anniki, de “Gastroadikta”
● Amanida de fruites, gelatina de taronja i teula de sèsam |  Gemma, de “La cuina de casa”
Amanida marinera de pasta |  Paula i Xisco, de “Bon Tiberi”
Amanida d’endivia i vinagreta d’albercoc |  Nani, de “Nani Nolla a Receptes.cat”
Amanida de créixens i bacó |  Gemma, de “Caprofiti”
● Amanida de tomàquet i mozzarella amb pesto verd |  Silvia, de “Chez Silvia”
Amanida d’arrossos saltvatges amb llagostins i salsa de mango |  Eri, de “La Cuina de l’Eri”
Amanida de mongetes verdes i foie |  Anna, de “El meu blog de cuina”
Amanida Cèsar al meu estil |  Helena, d’”Acabat de fer”
Pipirrana en gelatina de tomàquet |  Chelo, de “Cogollos de agua”
● Amanida al perfum d’alfàbrega |  Mercè, de “Si sou servits”
● Amanida trifàsica |  Roser, de “Trifàsic de Baileys”
Amanida de les fades |  Mariàngels, de “Visc a la Cuina”
Amanida de flors |  Mònica, de “Coses de Llàbiro”
Amanida del 15 |  Albota i Jordi, d’”El taller de cuina”
Amanida d’albergínia i feta |  Judith, d’”El món de Juju”
Amanida de formatge i fruites |  Ana, de “Experimento en la cocina”
● Amanida del meu hort |  Frédérique Chiron, de “La vie à Can Catrina”
Cistellets d’amanida russa |  Sión, de “Fem un mos”
Amanida embolcallada amb mango |  Dolorss, de “Bloc de cuina de la Dolorss”
Amanida de salmó i taronja |  Zeditas, de “ReZeditas”
Amanides amb art |  Sílvia, de “De l’hort a l’olla”
● Marieta |  Romescaire, de “Las recetas de Jose”
● Amanida de bacores i pernil |  Alba, de “Le fabuleux destin du chocolat”
Amanida de mongeta blanca, bastonets de cranc i formatge blau |  Victoria, de “Hoy cocina Vivi”
Pa sorpresa del 15 |  Mar, de “El que no mata, engreixa”
Amanida de pasta amb fonoll i salami |  Sònia, de”L’Exquisit”
Barques d’endívies farcides d’amanida d’alvocat |  Teresa, de “Terecetario”
Amanida de xocolata |  Conxita, de “Al pot petit…”
● Amanida amb fruites i encenalls de foie |  Lídia, de “La cuina útil”
Amanida de cruixent de pernil serrà |  Gemma i Elsato, de “Ay, q rico! q rico!”
Amanida d’arròs basmati amb salmó fumat |  Neus, de “Cocinando con Neus”
Amanida variadeta i bona |  MaryLou, de “Pa amb Tomaquet”
Empedrat |  Eva, d’”Els meus plats”
Farcellets d’amanida estiuenca |  Amor, de “In the kitchen of love”
Amanida de pasta amb tonyina i alfàbrega |  Nyanyels, de “A daily sweet”
Amanida de fruites |  Valerie, de “Bon à croquer”
● Una amanida especial |  Anna, de “La taula d’en Bernat”
Amanida de ruca i albercocs amb vinagreta de mel |  Seelenschmerz, de “Gescmack!”
Amanida de fruita |  Mercè, de “Cuina per a llaminers”
Amanida fruto di mare |  Cristina, de “CriJoArMaEl”
Amanida amb kiwi i mozzarella| Carme, d’”All i julivert”
Amanida de bacallà, taronja i ceba tendra |  Cori i Mercè, de “Cotó de sucre”
Amanida tèbia d’albergínia i bacallà |  Bet, de “Betflorensa” al Club de cuines
Amanida de préssec i nabius |  Manduca, de “De la Habana ha venido un barco cargado de…”
Còctel de gambes en crosta de pasta filo |  Alfons, de “les Receptes de StHilari”
Amanida tèbia de pastanaga |  Mandarina, de “Cuina del Marroc”
Amanida pagesa en got |  Marina, de “Xocolata Desfeta”

● Esqueixada de bacallà |  Sandra i Xavi, d’”Els fogons de la Bordeta”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: