Empanada de tonyina

Hola de nou! Torno a ser per aquí. M’he pres uns dies de vacances molt necessaris… Després d’exàmens he volgut descansar uns dies perquè aquesta setmana començo a treballar, així que crec que han estat unes vancances merescudes. Tornaré de nou a visitar els vostres blocs.

Així mateix, com podeu veure, he canviat de plataforma… Blogger m’estava causant problemes des de feina setmanes. Primer, amb el bloc de la universitat i, després, amb el de cuina. Així que he dit prou i m’he passat a WordPress. A partir d’ara, totes les actualitacions seran aquí. Podeu trobar-hi les receptes que tenia a l’altre bloc perquè les he pogudes passar totes. Encara he de fer alguns canvis més, però poc a poc.

Avui us presento una recepta d’aquestes típiques i clàssiques però que són d’aquelles “imprescindibles” per sortir del pas en un soparet o en una quedada d’aquestes entre amics on cadascú ha de portar una coseta… Una empanada de tonyina. Fàcil i “resultona”. Espero que us agradi.


Ingredients

Per fer la massa: (també podeu comprar-la)

-300gr de farina

-1/2 got d’aigua

-2 cullerades soperes d’oli

-1 ou

-5gr de llevat

-Un pessic de sal

Per fer el farciment

-1 ceba

-1/2 pebrot vermell

-1/2 pebrot verd

-200ml de tomàquet triturat

-3 llaunes de tonyina petites

-1 allet

-2 ous

Com ho fem?

Per fer la massa, barregem en un bol la farina i el llevat. A continuació hi afegim l’ou una mica batut i la resta d’ingredients. Ho ben barregem i ho deixem reposar durant una hora.

Mentrestant, anem fent el farciment. Posem els dous ous a bullir. Tallem la ceba, els allets i els pebrots en daus molt petitons i els sofregim a foc lent en una paella per tal que quedin tovets. A continuació, hi afegim la tonyina i el tomàquet i deixem coure uns 10-15 minutets a foc lent. Ara, aturem el foc i hi aboquem els ous durs en bocins petitons.

Quan la massa hagi reposat una hora, agafem un motlle rodó i hi estirem mitja part de la massa de manera que quedi el fons i els costats coberts. Hi aboquem el farciment i, amb la resta de massa, tapem. Si ens en ha sobrat, podem decorar l’empanada per sobre.

Ara, enfornem a foc mig durant uns 15-20 minutets, treiem, deixem refredar i, llest per servir!

Advertisements

Posted on Juny 29, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 46 comentaris.

  1. Hola!!! una recepta molt bona, la empanada m´agrada molt i freda mes!!! el canvi be no? fins aviat!!petons

  2. Molt bona aquesta empanada!!!m´agrada molt i freda. Petons

  3. Estupendíssim, doncs et seguirem aquí 🙂

  4. Una empanada perfecta!!!!!!!
    Jo també m’estic romiant el canvi, però em faig una mica de “lio” a l’hora de remenar el wordpress, hauria de practicar mes 😦
    Petonets

  5. Hola, bentornada….he entrat i no trobava la pestanya de comentaris…uf! Espero que estiguis descansada de la bateria d´exàmens.

    L´empanada és deliciosa. Per mi és com el pa…piqueteges entre hores i quan te n´adones ja no en queda.

  6. Benvinguda de nou! M’agrada molt el canvi, ja veuràs com de seguida et trobaràs super a gust amb wordpress 🙂

    Aquesta recepta és ideal per emportar-se a la platja ara a l’estiu i tenir un dinar suculent que serà l’enveja de tothom, je je je….

  7. Ya lo creo que me gusta,una buena empanada a cualquier hora apetece.
    Besets.

  8. Recomanes el canvi a wordpress? Jo també porto temps donant-hi voltes!
    L’empanada és ideal per quan tornes de la platja… mmmm!
    Petons!

    • El recomano…
      Al principi costa una mica d’entendre, però, la veritat… Està molt millor. Ara potser compro un domini. A veure com va la cosa! El Blogger em tenia friteta ja amb tants problemes…
      Petonets!

  9. M’encanta el canvi! Espero que els exàmens hagin anat molt bé. La empanada te una pinta boníssima.
    Un petonet,
    Esther

  10. Doncs et seguirem per aquí ara! Es veu bonísima aquesta empanada! A mi m’agraden molt, farcides del que sigui 🙂

  11. M’agraden molt els canvis. I l’empanada, a casa volaria…..

  12. Un clásico que has bordado. Me gusta que le hayas dado forma redonda.
    Muy tentadora.

    Besos.

  13. MERCÈ-destapant cassoles

    Veus…ja som tots aquí!, ara mateix ho memoritzo. Una empanada que fa la pinta de ser tendreta i bona! A reveure!

  14. Molt bona pinta aquesta empanada, per mossegar-ne un troç.

  15. Una senyora empanada!, i amb una pinta boníssima.
    Felicitats per la nova “casa” (wordpress)

  16. felicitats per aquest nou decorat… te tan bon aspecte com aquesta empanada….
    sort amb la nova feina !!
    Una abraçada

  17. De blogger mas de una estamos hasta el gorro. El cambio me gusta y la empanada me chifla.
    Saludos

  18. Qué bien en tu nuevo hogar 🙂
    Verás qué bien así 😉
    Vaya empanada ma´s rica, te ahs estrenado muy bien 😀

  19. Oh, per fi algú amb seny que es passa a wordpress! jejejeje i amb una empanada com a mi m’agrada per celebrar-ho! 😉
    Ànims!
    Petonets
    Sandra

  20. Hola! No coneixia el teu blog. Fas unes fotos molt maques i unes receptes que tenen molt i molt bona pinta 😀

  21. Com m’agrada l’empanada! i no l’he fet mai!!!! a veure si aquests de wordpress et deixen publicar sense problemes!!! petonets guapa

  22. Veo que no soy la unica que necesita vacaciones!!!:)
    Gracias por tu comentario!!!…tu empanada pinta muy bien y me la llevo!!!!
    Nos vemos a mi vuelta de vaciones!!
    Mil besitos!!!!

  23. Jo estic de blogger fins el infinito y más allá…jajaja
    Ahir no hi havia manera que em carregues el bloc.

    Ja he guardat la teva nova adreçça.
    Bon cap de setmana maca

  24. Soy una enamorada de las empanadas y me ha encantado la tuya! tengo que probar! besos y feliz verano!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: