>Gelat de crema catalana amb cobertura de caramel

>

Per fi ha arribat el gran dia! No podeu imaginar-vos les ganes que tenia que fos dia 15… Vam quedar tan sorpresos per la acollida de la proposta del mes de febrer que encara ens hem agafat amb més il·lusió la proposta del març. Quan la Sandra, el Xavier i jo vam planejar “La recepta del 15” no podíem imaginar que hi hauria tan bona acollida. Així que, en primer lloc, volem donar-vos les gràcies per participar en el projecte. De ben segur que, quan acabi aquest primer any de “La recepta del 15”, tindrem un bon recull de receptes: molt variades, originals i, el més important, fetes per tots vosaltes.
Després de rompre’m el cap pensant en fer quelcom una mica diferent amb la crema catalana, em vaig decidir per un gelat. Vaig molt justa de temps… Per la pròxima, m’hauré de posar les piles!
Bé, us deixo amb la recepta i a veure què us sembla!






Ingredients

-8 rovells d’ou
-1 litre de llet
-1 bocí de pell de llimona
-2 cullerades de Maizena
-8 cullerades soperes de sucre
Per a la cobertura:
-100gr de sucre
-1 rajolí de llet
-1 rajolí de nata


Com ho fem?

Posem la llet a bullir amb 4 cullerades de sucre i  la pell de la llimona. En un bol, barregem els rovells d’ou amb la resta de sucre i amb la Maizena. Quan la llet estigui a punt de bullir, amb un cullerot, n’agafem una mica i l’aboquem a la barreja. Ho mesclem bé i ho aboquem tot a la cassola sense deixar de remenar durant 5 minuts a foc baix. Quan hagin passat els 5 minuts, ho aboquem en un recipient i ho deixem refredar. Ho congelem durant, almenys, 24 hores. S’ha de treure, aproximadament, una hora abans de servir perquè estarà molt dur. Mentre deixem que descongeli, preparem la cobertura de caramel. Posem 100gr de sucre en una cassoleta i deixem que es fongui. Sense deixar de remenar, afegim un rajolí de nata i un rajolí de llet. Deixem refredar una mica. Amb una cullera de servir gelat, fem boletes en el recipient que més ens agradi i hi aboquem la cobertura per sobre.

Bon profit!

Recepta de la crema extreta del llibre ” Canal Cocina”

Anuncis

Posted on Març 14, 2011, in La recepta del 15, postres. Bookmark the permalink. 48 comentaris.

  1. >Oooooooooooh!! Què bo un gelat!! M'encanta la idea!! :DNena, a les 12 tots publicant com bojos, eh? Som uns anisosos!ais, estic ben emocionada! jejejePetonets preciosa meva!Sandra

  2. >Caram, caram! Quin gelat. Bona pensada

  3. >Aquí va la mevaaaaa! http://www.clubdecuines.cat/recepta/crema-catalana-a-la-taronja-amb-mel-i-mato./6920Espero que us agradi, m'ho he passat molt bé fent-la per vosaltres! M'he esperat a les 12 de la nit per publicar-la… jejeje petons!

  4. >Això del gelat m'ha agradat molt, provaré de fer-ho!

  5. >La versió en gelat ha de ser perfecta per aquells dinars d'estiu que creus que no podràs menjar postres de tanta calor que tens. I va la Marina i et surt amb això: nyam!!

  6. >Té una pinta excel·lent. Una abraçada!

  7. >Jo! En serio, ja està bé no?? Que encara tinc crema de la meva i em voleu fer-me fer més versions, pq cada una que veig ha d'estar boníssima… així en gelat tb deliciosa!!Un petó 🙂

  8. >Hola,Avui serà un dia GRAN.. Només he vist 4 receptes i totes són espectaculars. Però quantes coses es poden fer eh? Gelat, no hi havia pensat i ha de ser una autèntica delícia.. Quines fotos més maques!!! Petonets

  9. >Ya decía yo que hoy todo el mundo publicaba crema catalana jajaja, estoy en la parra, en mi pequeño mundo y no me entero de casi nada pfffA mí tu propuesta me parece rica rica rica! Con lo que me gustan los helados…

  10. >Ara que vindrà el bon temps penso preparar aquest gelat tan estupendo, ha de ser boníssim. Jo ja hi passaria la llengua pel voltant de la tassa, només et dic això! Petons guapa! 😉

  11. >Estic veient totes les propostes i m'agraden totes, però el teu gelat m'ha robat el cor, boníssim!!!!Petonets

  12. >M'encanta la crema catalana i amb versió gelat mai l'he provat, però promet molt!M'agrada nmoltíssim el teu blog i tens coses molt interessants.Judith

  13. >Una proposta original i diferent! Amb la cobertura calenta per sobre deu quedar un contrast de temperatures deliciós!

  14. >La crema catalana m’agrada molt, però com gelat no l´ provat mai, amb el teu permís queda anotada, per preparar-la aquest estiu.Molts petons

  15. >gelat de crema catalana? això s'ha de tasta ja!!! m'encanta!!! petonets

  16. >Amb gelat, quina bona idea!!! Ha d'estar deliciós!!!

  17. >Quina gràcia! vaig estar pensant en fer un gelat de crema catalana però després no el vaig fer, però el tinc pendent perquè el meu fill és "don gelat" i ara veig el teu i penso que ha de ser deliciós!! petonets

  18. >Entre la presentacion y que eencima es un helado, me has ganado, es super original. Debía de estar riquisimo.Un beso

  19. >Quin gelat més original, el vull provar!!!

  20. >Jo no sóc gaire de gelats, però un dels que més m'agrada és el de crema catalana!! 🙂 Genial!!Petons!

  21. >Guauuu ha d'estar boníssim.Acabo de descubrir el teu blog i em quedo per aquí llegint i com a seguidora.petonets

  22. >Doncs a mi em sembla espectacular tot i que vagis tan justa de temps! La tassa de gelat fa una pinta deliciosa i el caramel per sobre…mmm… boníssim!!Molts petonets!! 🙂

  23. >una propuesta super tentadora. Y en la foto se ve todo. Bss.

  24. >Quina bona idea fer-ne un gelat. Me la guardo, aquest estiu segur que cau.Petons!

  25. >M'ha agradat molt com ha quedat la cobertura, sembla talment sucre cremat al moment.Petons!

  26. >me gusta este helado de crema catalana que te has marcadopetomiquel

  27. >Muy original el helado de crema catalana, me he querido unir a este evento con una sencilla crema catalana de soja y hecha en el microondas:CREMA CATALANA DE SOJA EN MICROONDAS

  28. >Ideal!! en gelat es la bomba!

  29. >Tanta sort que vas curta de temps…si no què ens arribaries a fer??!! M'encanta la teva proposta, ains què bona…ains quina gana que m'està entrant…ains, puc mossegar la pantalla?? Aquí va la meva proposta: uns pastissets de crema catalana http://bontiberi.blogspot.com/2011/03/pastissets-de-crema-catalana.htmlEnhorabona per aquest èxit amb la recepta dels 15!!Un petó guapa!! Paula

  30. >Ostres amb gelat encara més temptadora aquesta crema i el toc de caramel és genial oi?? jo també li he posat, pk no tinc cremador.T'ha quedat genial!Petonetss

  31. >Enhorabona per l'èxit de la proposta!. Fa il·lusió que amb tantes receptes no se'n repeteixi cap!. Aquest gelat teu ha de ser ben cremós i deliciós!

  32. >Estic encantada amb la vostra iniciativa, estem a 15 i ja tinc ganes de saber què hem de fer pel proper mes.. Aquesta opció de gelat m'agrada molt.

  33. >Hola!!!!us acabo de descobrir……..m'encanten els vostres blogs i la iniciativa "la recepta del 15" és fantàstica, sobretot el fet de no tenir obligacions de continuitat ni normatives (coneixia altres iniciatives, però són molt exigents amb la participació), ja que a vegades per qüestions de feina no es pot arribar a tot arreu. Espero algun mes poder participar, m'encanta la cuina i també m'encanta molt compartir……….els blogs de cuina són una font inesgotable de bones idees!!!!

  34. >No m'estranya que tingeu tan éxit, heu tingut una idea genial!!!!!!!!!!Molt original el gelat. Els gelats són una de les meves assignatures pendents, crec que em fan por!

  35. >Una idea molt refrescant 🙂 molt xula

  36. >Marina, per fi puc deixar-te comentari!!! aquest gelat de crema ha de ser superior!!! la foto regaliman és molt xula!!Hem aconseguit un bon receptari de la crema! a veure què ens proposeu per a la propera…petó

  37. >Quina delicia de gelat! És fantàstic.Felicitats per la proposta! Ha estat tot un èxit.Petons.Belén

  38. >Una proposta molt innovadora aquest gelat de cremaI la cobertura molt be.Bona cuina

  39. >Una proposta molt i molt original!, donen ganes de clavar-hi la cullera!. Noia, heu tingut una idea fabulosa i a més molt adient a la temporada!, dóna goig veure cremes catalanes per tota la xarxa!Una abraçada!

  40. >M´agradat molt aquesta versió!!!però molt i molt!!!

  41. >Creo que me he enamorado de esa taza, de esa receta y de tu blog :DBesos.

  42. >No hem puc creure que encara no t'hageussim visitat mai… Ens quedem!!!Petons gastronómics

  43. >Ostres tu…gelat….que bo!La recepta del 15 segur que tindrà molt d´exit, es molt divertit fer la recepta i anar veient després totes les variacions.Molts petonsAnna

  44. >Molt original… molt!!!:)i segur que boníssim, oi?Petonets

  45. >M´agradat molt aquest gelat ja que és una manera de gaudir de la crema catalana tot l´any.

  46. >Aquesta també la tenia pendent i també m'ha fet entrar a comentar! Quina pinta!A mi també m'agraden molt les tasses per fer postres. Una vegada vam fer un pastís de xocolata a dins i estava brutal! :-)Besets!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: