>Gratinat de carbassó

>

Avui toca recepta adaptada del Jamie Oliver. La vaig fer fa temps, però no la vaig publicar. Així que avui l’he tornada a fer. Va tenir prou èxit. Fins i tot el Pepe en va menjar (és que ell, això de menjar coses de color verd…). Doncs com us anava dient, aquesta recepta la vaig trobar al llibre “Las escapadas de Jamie” que em va regalar la tieta Belèn pel meu aniversari. Diria que, dels llibres de cuina que tinc, és el meu preferit. Sobretot, per les fotografies. Són fabuloses. Conviden a cuinar! Bé, a veure què us sembla… Per cert, s’acosta “La recepta del 15”! Com porteu les vostres cremes?



Ingredients

-2 carbassons
-400ml de broude pollastre
-200gr d’arròs
-1 ceba
-1/2 tarrina formatge per untar
-1/2 paquet de formatge ratllat (emmental)

Com ho fem?

Tallar la ceba en brunoise i deixar ofegar a foc lent. Afegir, quan veiem que estigui daurada, el carbassó en fines rodanxes i deixem coure una mica. Passem per aigua l’arròs i el tirem a la paella. A continuació, tirem el brou de pollastre i deixem coure uns 10-15 minuts.
Afegim el formatge per untar a la paella quan estiguin cuits l’arròs i els carbassons i remenem perquè quedi cremós.
Untem un motlle amb una mica d’oli i hi tirem l’arròs i els carbassons. Intenteu qu el carbassó quedi a la part de dalt. Espolvoregem el formatge i ho posem al forn a 180 º durant uns 20 minuts perquè es cogui tot. Després, gratinem uns 5 minuts perquè el formatge quedi daurat. L’arròs quedarà amb una textura molt cruixent.

Bon profit! 



Advertisements

Posted on Març 13, 2011, in verdura. Bookmark the permalink. 22 comentaris.

  1. >Pues estas escapadas de Jamie no las conozco así que tengo que preparar esta receta ¡segurísimo que me encanta! (qué chula la foto del calabacín)besos

  2. >Me'l menjaria ben a gust aquest gratinadet!! Saps que jo no tinc cap llibre d'en Jamie? Amb el que m'agrada mirar-me el seu programa!Recepta del 15 enllestida! :PPtonets preciosa!!Sandra

  3. >Ha de ser molt bo!!! mai se m'hauria acudit posar-hi arròs en un gratinat de carbassó!!

  4. >mmm això té molt bona pinta, jeje, el carabassó és una de es verdures més versàtils que hi ha, tant pot servir per una guarnició, com per una crema, com per un pastís, i fins i tot, per un gratinat.Aquest llibre en concret no el tinc, però en tinc uns altres també d'en Jamie Oliver i tens raó, inciten a cuinar, en fan venir moltes però que moltes ganes.La recepta del quinze, doncs ja està feta, fotografiada i escrita, a punt per a publicar-la :PPetonets!!

  5. >M'agrada la recepta, senzilla i completa. Arròs i verdures un bon tàndem. Gràcies per compartir-la

  6. >ben facileta i boníssima! a més m'encanta el carbassó així que aquesta recepta aposta segura.molts petons!

  7. >quina sort que l'has tornat a fer!!! m'encanta, a veure si la faig ben aviat!! petonets bonica

  8. >El carbassó és un dels meus preferits, segur que faré aquest gratinat.Fins el 15!!!

  9. >Mmmm!!! Què bo!! Jo també tenc aquest llibre i també m'encanta, quines fotografies que té!!La crema?…mmmm…preparada per publicar dimarts!! Un petó, guapa

  10. >Exquisita esta receta.Me encanta tu blog y tus fotos.Es buenísima la chia de los corsés, me hubiera encantado ver este reportaje.Besos

  11. >Hola Marina, me alegro de que te haya gustado el crumble. Gracias por pasarte por mi blog 🙂

  12. >Hola Marina,gracias por pasarte por la cocina magica,asi he podido conocerte, y me quedo yo tambien, que me ha gustado lo que vi.la receta te ha quedado estupenda,las fotos muy bonitas.Nos segumos viendo.Bss Esther

  13. >Una recepta sana i segur que boníssima!La del 15? Deures fets!Petonets.

  14. >Hola,Què bo, verdura i arròs.. i amb auest gratinat ha de ser meravellós.. M'apunto la recepta. El 15?? quasi a punt!!! Petonets

  15. >Una bona combinació d'arròs i carbassó, amb el toc cruixent del gratinat, ben bo!.

  16. >me encanta esta combinacion no la habia visto nuncapetomiquel

  17. >M'encanta el carbassó i aquesta combinació amb l'arròs ha de ser deliciosa. Amb el teu permís m'apunto la recepta.Una abraçada!

  18. >M´agrada molt en Jamie, però encara no tinc cap llibre seu… M´aputno aquesta recepta. La del 15 ja està a punt per publicar!.PetonsAnna

  19. >Quina recepta més bona!!1 Facileta i original, queda puntada!!1

  20. >Marina, quina bona recepta!! ha d'estar molt bo!!Una abraçada!

  21. >Un plat orginal, gustós i moltsa, ideal com a primer plat o per acompanyar un segon.

  22. >Fàcil i deliciós! M'he de comprar un libre del Jamie ja que tothom en parla molt bé i les receptes que veig m'agraden molt!!Unes fotos molt xules!!Petonets!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: