>Crema d’espàrrecs

>

Avui ha fet un dia magnífic. Llàstima del vent… Però, igualment, ha estat un dia genial. Hem anat a buscar espàrrecs: tradició familiar. I, de pas, ens hem quedat a dinar pel bosc. Hem fet el “dominguero” total. Així mateix, hem fet una mica d’exercici, que sempre va bé. Amb els espàrrecs que hem trobat, que no han estat pocs, he fet una crema. És la primera vegada que en faig… Però em sembla que ha quedat bastant bé. Us deixo amb la recepta i alguna foto del camp de l’illa. Ah! Us preguntareu: “i com és que avui, dimarts, han anat a buscar espàrrecs i a fer el “dominguero?”. Doncs, perquè avui és festa a les Illes! 🙂

Ingredients
– Un bon grapat d’espàrrecs verds
-Un porro gran
-2 patates grans
-Un raig de nata
-Un raig d’oli d’oliva
-Un pessic de sal
Com ho fem?
En una cassola gran, sofregim el porro i els espàrrecs talladets ben petits. Dels espàrrecs, n’aprofitem la part més tendra. La cua, que sol estar dura, la llencem. Quan estigui sofregit, hi aboquem aigua i hi bullim les patates pelades i tallades en daus. Quan estiguin bullides, treiem una mica de brou, depenent de la consistència que volem que tingui la crema. Hi afegim un rajolí de nata i una mica de sal. Ho batem tot i llestos. Per decorar, afegim unes puntes d’espàrrec prèviament escaldades. 
Bon profit!

A Eivissa, la forma tradicional de preparar els espàrrecs, és amb una truita, encara que també es mengen a la planxa o bullits, ja que crus, amarguegen. Van molt buscats i es venen en botigues i mercats. Això sí, el fet d’anar-los a cercar un mateix i cuinar-los com més agradin, és una tradició de l’inici de primavera. 

Anuncis

Posted on Març 1, 2011, in verdura. Bookmark the permalink. 32 comentaris.

  1. >Genial la cremeta… i les tradicions eivissenques!! Quina sort tenir festa un dimarts… aquí en tenim dilluns que ve però imposada i no anirem pas a buscar espàrrecs, ja m'agradaria! jejejeM'agrada molt el plat :)Petonets reinaSandra

  2. >han de ser boníssims els espàrrecs collits per un mateix!!! una bona crema, encara que t'haig de dir que no l'he tastat mai! petonets

  3. >Quina enveja, poder menjar esparrecs acabats de collir…jo la crema la faig igual…quan la faig, q aqui son carissims!Una abraçada,

  4. >Una crema molt fina. Jo tampoc n'he fet mai de crema d'espàrrecs ho hauré de provar. Una passada poder menjar espàrrecs de marge frescos!

  5. >M'agraden molt les fotos!

  6. >Hola Marina,Comentant al Cafè de Nit m'ha cridat l'atenció el teu nom, jeje! He vist que tenim blocs en comú i he accedit a Xocolata desfeta :)) Quina monada i exquisita cuina! Felicitats! Et seguiré ;)Petons d'una altra Marina

  7. >Una bona manera de passar la diada, en plena natura i donant una bona utilitat a aquests espàrrecs tan bonics!.

  8. >Quina crema més bona, mai he collit espàrrecs, bolets cada temporada… tindre que buscar-neM'agrada moltisim el conjunt de plats, per presentar la crema…molt..petonets

  9. >Quina sort viure a les illes!! jo també hi tinc familia…a St.Antoni! m'encanta aquesta crema d'espàrrecs…la probaré!

  10. >Aquesta manera de fer el dominguero ha estat molt fructífera i ben aprofitada!.Una cremeta fantàstica.A reveure.

  11. >esto esta muy bien haces deporte en la naturaleza, cojes unos esparragos (en Holanda no hay je,je)y luego te sacas una crema de esparragos sensacional y con una puesta en escena magnificaBienpetomiquel

  12. >M'agraden totes les cremes i aquesta té una pinta genial, però el fet, es que segur que ho està, perquè amb aquests espàrrecs ha de ser boníssima! Bona collita :)Un petó!

  13. >Una crema d’espàrrecs acabats de recollir no te mes paraules BONÍSSIMAPetons

  14. >Doncs molt bé per aquesta festa que en ha permés veure aqueste espàrrecs tan macos. La crema té una pinta estupenda i les fotos… sensacionals!!! Petonets

  15. >Que bona! potser en fem avui per dinar, amb espàrrecs i carxofes… però no seran collits per nosaltres que avui treballem!!

  16. >MARINA QUE CREMA TAN DELICIOSA…Y QUE FOTOS ..BESOS MARIMI

  17. >Potser en fem avui per dinar, amb carxofes. És clar que no seran recent collits sinó que venen de la fruiteria de sota casa! a nosaltres ahir ens va tocar treballar…

  18. >una recepta molt sana.precioses fotografies.

  19. >ESpàrrecs frescos…ja els voldria jo. Totes aquesta cremes fetes amb verdures són molt agraïdes i fàcils de fer…una foto molt maca.

  20. >Que fort!!!no he trobat mai!!!encara ha de ser més bona aquesta crema!!!Ptons

  21. >t'ha sortit una crema esplèndida i encara t'han sobrat per a la foto … una diada molt ben aprofitada Una abraçada

  22. >gracias por visitarme ¡que preciosidad de blog tienes!!seguimos en contactobesos

  23. >Marina, he venido ha devolverte tu visita a mi blog y me ha encantado lo que he visto, así que aquí me quedo para seguirte.Una cremita estupenda.Besos

  24. >Sí señor. Una crema de lujo para un blog de lujo. ¡Gracias!

  25. >Hola macaaaa! tu si que en tens un blog preciós, de veritat de la bona, bona, com bones son les teves receptes!petons compostelans!lamam

  26. >una sopa boníssima!Me l'apunto!Ah!! unes fotos molt maques i un cel espectacular!Emma

  27. >Esos espárragos son todo un lujo y la crema una delicia.Besos

  28. >Qué delicia de cremita, los esparragos del campo están tan ricos y diferentes que son buenismos. gracias por pasar por mi blog, me quedo también aqui, encantada y un abrazo.

  29. >Mira que te'n vares deixar un munt per collir just vora ca teua!! M'agradem molt les fotos i el blog

  30. >Nosaltres també anem a caçar espàrrecs i les cremes surten boníssimes, com la teva.Unes fotos molt maques!!!Petonets i bon cap de setmana

  31. >Si que m'havia perdut receptes!:(Els espàrrecs m'agraden molt però en crema encara no els he tastat mai. Apuntadíssima!No sé si seré capaç de fer totes les receptes que m'he proposat!

  32. >Unos espárragos trigueros, estupendos, una excelente receta.Un beso.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: