>Guisat de mandonguilles amb aroma de canyella

>Avui, recepta de la meva mare. Recordo que quan era petita i sentia la paraula “guisat” ja contestava “no m’agrada”. Però com han canviat les coses… Uuuf! M’encanta el guisat, i de qualsevol cosa! I aquest, de mandonguilles, no és menys. Sobretot, pel toc de canyella que li dóna la meva mare, súper especial. Un plat molt aromàtic i… deliciós!

Ingredients:

Per fer les mandonguilles:
-750gr de carn picada mesclada
-Un ou
-Molla de pa blanc estovada en llet
-1 all
-Julivert
-Sal
-Pebre
-Una cullerada de farina
-Pa ratllat

Per fer el guisat:
-3 escarxofes
-Una pastanaga gran
-Un tros de pebrot vermell
-3 patates grans
-Safrà bo
-Brou de pollastre i aigua
-Una rama de canyella
-Una fulla de llorer

Per la picada:
-Ametlles
-4 galetes d’Inca (Quelis)
-Alls
-Julivert
Com ho fem?

Per fer les mandonguilles, mesclem tots els ingredients i fem les pilotes. Després, les passem per pa ratllat.

Per fer el guisat, s’aboca oli en una olla ampla (si en tenim de fang millor) i hi dauram les mandonguilles (només a mig coure). Les traiem i, amb el mateix oli, sofregim les verdures i les patates trossejades ( més aviat, trencades). Afegim 300cl de brou de pollastre i 200 d’aigua (se’n pot afegir més en funció de l’espessor que vulguem) i una fulla de llorer. Ho deixam coure 10 minuts. De seguida, hi aboquem les mandonguilles i una ramenta de canyella. Per sobre, la picada (es posen tots els ingredients a la picadora) i ho deixem bullir deu minuts més. Es pot rectificar, si és necessari, de sal i pebre.

Servim calent en un plat fondo.

Bon profit!

Anuncis

Posted on Desembre 14, 2010, in carn. Bookmark the permalink. 3 comentaris.

  1. >no se perquè les mandonguilles no son el meu fort! però aquesta recepta amb canyella és súper interessant! petonets

  2. >Els plates de la mare, com els de l'àvia, no fallen mai, eh? Els guisadets entren bé en aquesta època i a més tenen la ventatge que en pots fer de més i ja tens el tupper!!

  3. >Ummmmm mi abuela también le ponía canela a las pelotas y curiosamente cuando era pequeña no me gustaban y después como tú, cambié totalmente de opinión.Un guisado súper-apetecible.Feliz Año.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: